Αναγνώστες

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Βήμα 1ον :Βυζαντινές γραμματοσειρές

Δημιουργώ ένα νέο φάκελλο στο Documents με τίτλο Βυζαντινή Μουσική.
Κατεβάζω το φάκελλο Βυζαντινές γραμματοσειρές με όλες τις  γραμματοσειρές που περιέχει και τις τοποθετώ στο φάκελλο Βυζαντινή Μουσική που μόλις δημιούργησα στο Documents.

Μπορείτε να δείτε όλες τις γραμματοσειρές και να τις κατεβάσετε από εδώ το rar αρχείο: βυζαντινές γραμματοσειρές (rar)
Αν έχετε πρόβλημα με το άνοιγμα αυτού του αρχείου δοκιμάστε αυτό το Σύνδεσμο Βυζαντινές γραμματοσειρές (zip)

Όταν τελειώσει το κατέβασμα τότε εγκαθιστώ όλες τις γραμματοσειρές στα fonts των windows
Βοήθεια 1.  Όσοι από σας είστε αρχάριοι πηγαίνετε στο  εικονίδιο Start , Control Panel . Επιλέγω το classic view και επιλέγω fonts. Ανοίγω και το παράθυρο Βυζαντινή Μουσική. Επιλέγω όλες τις γραμματοσειρές που κατέβασα από το Zip αρχείο "βυζαντινές γραμματοσειρές" και κάνω copy όλες τις γραμματοσειρές. Πηγαίνω τώρα στο παράθυρο fonts και επιλέγω paste. (Άν στο παράθυρο fonts δεν εμφανίζονται γραμματοσειρές τότε μάλλον είναι κρυμμένες. Από το παράπλευρο μενού που ανοίγει επιλέξτε fonts settings. Στο παράθυρο που ανοίγει αποεπιλέξτε το Hide fonts based on language settings, για να εμφανιστούν όλες οι γραμματοσειρές που είναι εγκατεστημένες. Εκτελώ ότι περιλαμβάνει η Βοήθεια 1 για να εγκατασταθούν οι Βυζαντινές γραμματοσειρές). Τώρα έχουν εγκατασταθεί όλες οι Βυζαντινές γραμματοσειρές. Αν κάποιες από αυτές υπάρχουν κάθε φορά πατάτε skip.
Βοήθεια 2.  Δεν δουλεύει στον υπολογιστή σας η Βοήθεια 1; Μην ανησυχείτε! Στα windows 7 για να εγκαταστήσεις τα fonts πρέπει να ακολουθήσεις τα εξής βήματα. Δημιουργώ ένα φάκελο που ονομάζω "fonts" μέσα στο φάκελλο Βυζαντινή Μουσική που έχω δημιουργήσει προ ολίγου στο Documents. Κάνω copy από το αρχείο zip "βυζαντινές γραμματοσειρές" όλες τις γραμματοσειρές και τις κάνω paste στο φάκελο "fonts" που δημιούργησα πριν λίγο. Πηγαίνετε τώρα στο εικονίδιο Start , και επιλέγξε Control Panel . Επιλέγω το classic view και πατώ στο φάκελο fonts. Πατώ δεξί κλίκ του mouse και ανοίγει ένα ιπτάμενο μενού. Πατήστε το "istall new fonts"  και θ' ανοίξει το παράθυρο  "Add fonts". Στην κάτω αριστερή γωνία επιλέξτε τη διαδρομή για να βρείτε το φάκελλο "fonts" όπου έχετε αποθηκεύσει τις βυζαντινές γραμματοσειρές. Όταν τις βρείτε τότε θα γεμίσει αυτόματα η λίστα πιο πάνω (list of fonts) με όλες τις γραμματοσειρές. Πατήστε στα δεξιά το κουμπί select all που θα επιλέξει όλες τις γραμματοσειρές. Μετά πατήστε το κουμπί istall fonts και αμέσως θα εγκατασταθούν όλες οι γραμματοσειρές.
Βοήθεια 3.  Στα windows 10 υπάρχουν δύο τρόποι για να εγκαταστήσετε τις γραμματοσειρές:
α. Κάνω copy από το φάκελο που έχω δημιουργήσει όλες τις γραμματοσειρές. Μετά πατώ με το δεξί κλίκ στο εικονίδιο start (το πρώτο εικονίδιο αριστερά στην μπάρα εντολών) και στο μενού που ανοίγει επιλέγω "γραμματοσειρές" (fonts) . Στο παράθυρο Γραμματοσειρές (fonts) πατώ paste (επικόλληση) και αυτό είναι.
β. Ή αν θέλετε πιο εύκολα αφού επιλέξετε όλες τις γραμματοσειρές, κάνετε δεξί κλικ και επιλέξτε "εγκατάσταση" (istall). Αμέσως οι γραμματοσειρές εγκαθίστανται αυτόματα στο φάκελο Γραμματοσειρές fonts των windows.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου