Αναγνώστες

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Βήμα 2ον:Κατεβάζω τους φακέλλους Οδηγίες και Υλικό

Πιο κάτω κατεβάζω το φάκελλο Οδηγίες και όλα τα αρχεία που περιέχει και τα τοποθετώ στο φάκελλο που δημιούργησα στο Documents με τίτλο Βυζαντινή Μουσική. Το ίδιο κάνω και με το φάκελλο Υλικό και όλα τα αρχεία του.

 Κατεβάστε το zip αρχειο που περιέχει και τους δυο πιο πάνω φακέλλους δηλ. το φακ. Odigies και το φάκελλο yliko μαζί με ένα txt file. Κατεβάστε από εδώ: BZ-fonts (zip)
Στο φάκελλο Yliko υπάρχουν όλες οι BZ  γραμματοσειρές που πρέπει να εγκατασταθούν όπως και όλες οι άλλες Βυζαντινές γραμματοσειρές για να μπορείτε να γράφετε σε WORD.
Το πρόγραμμα και οι γραμματοσειρές που χρησιμοποιεί  δημιουργήθηκαν από τους Στέφανο Σουλδάτο και τον πατέρα Εφραίμ.
Ο τρόπος εγκατάστασης περιγράφεται στον τίτλο Βυζαντινές γραμματοσειρές αλλά τον περιγράφουμε και πιο κάτω:
Βοήθεια 1:  Για όσοι από σας είστε αρχάριοι πηγαίνετε στο εικονίδιο Start , Control Panel . Επιλέγω το classic view και επιλέγω fonts. Ανοίγω και το παράθυρο Βυζαντινή Μουσική. Επιλέγω το φάκελο yliko και τον ανοίγω. Επιλέγω όλες τις γραμματοσειρές που κατέβασα ( τελειώνουν σε .TTF ) και τις κάνω copy . Πηγαίνω τώρα στο παράθυρο fonts, κάνω κλικ και επιλέγω paste. Τώρα έχουν εγκατασταθεί όλες οι Βυζαντινές γραμματοσειρές. Αν κάποιες από αυτές υπάρχουν κάθε φορά πατάτε copy and replace ή  skip .

Βοήθεια 2:  Δεν δουλεύει στον υπολογιστή σας η Βοήθεια 1; Μην ανησυχείτε! Στα windows 7 και βάλε για να εγκαταστήσεις τις ΒΖ γραμματοσειρές πρέπει να ακολουθήσεις τα εξής βήματα. Πηγαίνετε στο εικονίδιο Start , και επιλέγξε Control Panel . Επιλέγω το classic view και πατώ στο φάκελο fonts. Πατώ δεξί κλίκ του mouse και ανοίγει ένα ιπτάμενο μενού. Πατήστε το "istall new fonts" και θ' ανοίξει το παράθυρο "Add fonts". Στην κάτω αριστερή γωνία επιλέξτε τη διαδρομή για να βρείτε το φάκελλο Βυζαντινή Μουσική και τον υποφάκελο yliko όπου έχετε αποθηκεύσει τις βυζαντινές γραμματοσειρές. Όταν τις βρείτε τότε θα γεμίσει αυτόματα η λίστα πιο πάνω (list of fonts) με όλες τις γραμματοσειρές. Πατήστε στα δεξιά το κουμπί select all που θα επιλέξει όλες τις γραμματοσειρές. Μετά πατήστε το κουμπί istall fonts και αμέσως θα εγκατασταθούν όλες οι γραμματοσειρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου